Glem vanlig pizza, prøv heller denne kjempegode grønnsaks-pizzaen

Med «romersk spinat».

OVERDÅDIG: Mangold blir overdådig stor, vakker, kraftfull og ikke minst god. Foto: MARIA FORS ÖSTBERG
OVERDÅDIG: Mangold blir overdådig stor, vakker, kraftfull og ikke minst god. Foto: MARIA FORS ÖSTBERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da middelhavslandenes kosthold kom til Norden, ble det mye pizza og ciabatta på oss nordboere. Siden den gang har mange innsett at det finnes sunnere vaner å hente fra Italia. Sunnere enn tomater og oliven, og langt mer staselig. Det finnes mangold. Den dyrker du best selv.

«Romersk spinat», kalles mangold i Store norske leksikon. Det forklarer en hel del, både om opprinnelse og anvendelse. Mangold smaker og brukes omtrent som spinat, men i motsetning til spinat tåler mangold lyse, varme sommerdager godt – som forventet av en italiener.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer