OVERDÅDIG: Mangold blir overdådig stor, vakker, kraftfull og ikke minst god. Foto: MARIA FORS ÖSTBERG
OVERDÅDIG: Mangold blir overdådig stor, vakker, kraftfull og ikke minst god. Foto: MARIA FORS ÖSTBERGVis mer

Glem vanlig pizza, prøv heller denne kjempegode grønnsaks-pizzaen

Med «romersk spinat».

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Da middelhavslandenes kosthold kom til Norden, ble det mye pizza og ciabatta på oss nordboere. Siden den gang har mange innsett at det finnes sunnere vaner å hente fra Italia. Sunnere enn tomater og oliven, og langt mer staselig. Det finnes mangold. Den dyrker du best selv.

«Romersk spinat», kalles mangold i Store norske leksikon. Det forklarer en hel del, både om opprinnelse og anvendelse. Mangold smaker og brukes omtrent som spinat, men i motsetning til spinat tåler mangold lyse, varme sommerdager godt – som forventet av en italiener.

Fakta

Sara Bäckmo er kjøkkenhagenerd. Året rundt dyrker hun grønnsaker i sin økologiske kjøkkenhage i Sør-Sverige. Hun forsyner familien på seks med alt de spiser av grønnsaker store deler av året, og blogger om det på sarabackmo.no. Her forsyner hun Magasinets lesere med grønn inspirasjon og dyrketips, som passer både i byen og på landet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn