Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

God debut

Katharina Mowinckel gjør det bra med Château K i Bergerac.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

•Finn din vin


KATHARINA MOWINCKEL
fra Bergen flyttet til Frankrike i 1992 for å leve ut sin drøm om en karriere innen sprangridning. Etter åtte år i Paris innså hun at hun aldri kom til å bli god nok til å kunne leve av å være sprangrytter resten av livet, derfor flyttet hun til familiens eiendom Le Fougueyrat i Bergerac, like øst for Bordeaux. Eiendommens 62 mål med vinranker var bortleid, men leiekontrakten utløp i 2002, og da fikk Katharina muligheten til å overta druedyrkingen. Hun moderniserte produksjonen og la om til økologisk drift med lav avkastning.

HENNES FØRSTE ÅRGANG (2003) viser at omleggingen har vært meget vellykket, og spesielt rødvinen hennes imponerer. Château K inspirerte til en sammenlignende test med andre viner fra Bergerac som listeføres på Vinmonopolet, og resultatet ser du her. I juli vil en frisk og ueiket hvitvin til kr 89,90 av årgang 2004 fra Château K komme i salg i Norge, og samtidig vil det komme en rødvin til kr 99,90.

•Her er alle anmeldelsene!

Hele Norges coronakart