Du leser nå Dagbladet Pluss

God, gammel biff

Det er på tide å begynne å spise pensjonister.

Aldersforskjell: Kjøtt fra gammalku smaker mer, og så lenge slakteren gjør jobben sin blir det mørt og deilig. Servert med hvitløk og chorizo blir gamla et festmåltid.
Aldersforskjell: Kjøtt fra gammalku smaker mer, og så lenge slakteren gjør jobben sin blir det mørt og deilig. Servert med hvitløk og chorizo blir gamla et festmåltid.Vis mer

- Og til hovedrett anbefaler vi lomo de vaca vieja.

Jeg sitter ved bordet på Ca L'Enric utenfor Olot i Spania, i noe som ser ut som en moderne restaurant hvor-som-helst i verden. Her er rene linjer, kombinasjoner av stål, stein og glass. Bare det faktum at det er enorme strukturer av rustent stål (noe spanjolene elsker) og at et slik sted finnes langt ute på landsbygda, ett tusen to hundre svinger opp fra hovedveien mellom Barcelona og Frankrike, avslører hvor jeg er.

Spanjolene er rare, de har egne ord for alt. Slik sett kan lomo de vaca vieja høres ut som en litt eksotisk, raffinert rett. På norsk høres det i hvert fall ikke ut som noe jeg har fått presentert på noen hjemlig restaurantmeny: Filet av gammal ku.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.