Aldersforskjell: Kjøtt fra gammalku smaker mer, og så lenge slakteren gjør jobben sin blir det mørt og deilig. Servert med hvitløk og chorizo blir gamla et festmåltid.
Aldersforskjell: Kjøtt fra gammalku smaker mer, og så lenge slakteren gjør jobben sin blir det mørt og deilig. Servert med hvitløk og chorizo blir gamla et festmåltid.Vis mer

God, gammel biff

Det er på tide å begynne å spise pensjonister.

- Og til hovedrett anbefaler vi lomo de vaca vieja.

Jeg sitter ved bordet på Ca L'Enric utenfor Olot i Spania, i noe som ser ut som en moderne restaurant hvor-som-helst i verden. Her er rene linjer, kombinasjoner av stål, stein og glass. Bare det faktum at det er enorme strukturer av rustent stål (noe spanjolene elsker) og at et slik sted finnes langt ute på landsbygda, ett tusen to hundre svinger opp fra hovedveien mellom Barcelona og Frankrike, avslører hvor jeg er.

Spanjolene er rare, de har egne ord for alt. Slik sett kan lomo de vaca vieja høres ut som en litt eksotisk, raffinert rett. På norsk høres det i hvert fall ikke ut som noe jeg har fått presentert på noen hjemlig restaurantmeny: Filet av gammal ku.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn