Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

God krok skal bli

Vær din egen fiskelykkes smed.

Et godt tegn: Måkeflokken varsler fiskelykke. Foto: Mette Randem.
Et godt tegn: Måkeflokken varsler fiskelykke. Foto: Mette Randem. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- For noen er fisking bare en unnskyldning for å stirre tomt utover havet. Men for meg handler det om matauk, og, i direkte proporsjon med min manglende fiskelykke, om å bli mistenkt for unnasluntring. Hver gang jeg ser ørreten hoppe utenfor neset, eller en torsk svømme forbi like ved brygga, kjenner jeg håpet bli tent, og jeg henter fiskestangen. Så blir jeg stående og kaste og kaste og kaste, først fordi jeg er sikker på at jeg kommer til å fange den med neste kast, deretter fordi jeg har stått så lenge at jeg ikke kan komme tilbake uten fangst. Når man satser på at teknikk og hell skal lokke fisken til å bite på den ene sluken man har kastet ut, er det en invitasjon til nederlag.

Det eneste resultatet av alt strevet er bekreftelsen av det gamle ordtaket om at en fiskestang er en pinne med en krok i én ende og en tåpe i den andre. Når jeg omsider kommer tomhendt opp til gården, er det ikke bare familien som ser på meg med mistenksomme blikk. Selv grisen har noe lattermildt og hånlig i snøftende sine, hønene kakler konspiratorisk og geitebukken Tåfis senker hornene på en måte som ikke kan tolkes som annet enn avvisende.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?