Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Godt nytt vinår?

Noen årganger er gode, og noen er ikke så heldige. Røde burgundere fra 2005 er generelt veldig bra, men fremdeles har produsentnavnet størst betydning.

Les alle anmeldelsene!

VI HADDE TENKT å la denne vinspalten dreie seg om røde burgundere fra den gode 2005-årgangen, men det viste seg at de fleste av de beste vinene kom og gikk veldig fort.

Av 150 røde burgundere årgang 2005 som har kommet inn i Vinmonopolets prislister, er 88 viner allerede utsolgt. 

VINENE FRA DE MEST velrenommerte produsentene forsvant før de fleste rakk å reagere, spesielt i prisklassen fra 600 kroner og helt opp til 2000 kroner gikk det fort unna. I hovedsortimentet er det to gode røde burgundere som nylig har skiftet årgang til 2005. Disse to vinene har vi tatt med her, for dem er det såpass mye av at de ikke er utsolgt ennå.

For øvrig omtaler vi viner som har det til felles at de nylig har skiftet årgang. Eneste unntaket er Anne-Kat vinen, den er fremdeles årgang 2005, men vi har tatt den med fordi den nå har fått tid til å stabiliseres etter tapping på flaske og transport i oktober/november.

MUSSERENDE

Crémant de Bourgogne Brut Millésimé 2003 til 145 kroner.

Syntetisk duftpreg med sødme av epler og pærer. Ung vin med god fruktsødme i smaken, og en ren og frisk ettersmak med god lengde. Bedre enn 2002-årgangen.

HVITVIN

Bouzeron 2006 til 179,90 kroner.

Bestillingsvin. Nydelig duft av sitrusblomster, anis og mineraler. Ren og stilig fruktighet i smaken med flott balanse mellom fruktsødme og syrlighet. Lang ettersmak med fin syrlighet og mineralsk tørrhet. Imponerende bra til å være laget av hvitvinsdrue nummer to i Burgund, Aligoté.

Saint-Aubin 1.Cru En Remilly 2004 kr 320,00

Bestillingsvin. Innsmigrende duft av sitrusfrukter, epler, aprikos og eikesødme. Frisk og fyldig fruktighet i smaken med fint integrert eikepreg. Lett bitter syrlighet i den lange ettersmaken.

RØDVIN

Mercurey Clos Tonnerre Premier Cru 2005 kr 229,90

Hovedsortiment. Jordbærsødme, bringebær, mynte og eikepreg i duften. Bløt, saftig og slank vin med fin pinotkarakter i smaken, og en pent avstemt tørrhet i ettersmaken.

Querceto Chianti 2006 kr 105,00

Bestillingsvin. Litt brent kirsebærpreg med pinjer og lær i duften.

Saftig kirsebær/tyttebær-aktig syrlighet i den enkle, rene og friske smaken. God balanse mellom fruktsødme og syrefriskhet i den leskende ettersmaken.

Les alle anmeldelsene i vinbasen!

30 RØDE OG HVITE: Dagbladets vinanmelder Bjørn Lyng har smakt på vin av ny årgang.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media