Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Godt på planeten India

Moderne og velsmakende indisk hos filminspirert vertskap.

- INDISK, JA VEL.

Robinson lot seg friste til en ny planet med tunge asiatiske smaker, av Fredag som lokket med høstløv i håret.

- Dette er et aldeles ypperlig stikk-innom-etter-jobben sted, her kan en møte sola hvis høsten blir for regntung, mente Fredag etter å ha kastet et blikk på de fargerike og typiske veggmaleriene.

De to lot seg rive med et lite sekund av Bollywood-filmklipp formidlet på flatskjerm, men dukket raskt ned i menyen.

- Tror jeg foretrekker kaldt øl til indisk, sa Fredag.

Robinson var enig og de to ba om hver sin fatøl (kr 42,-).

- Utvalget her er riktig variert. La oss starte med en kyllingsuppe, foreslo Fredag.

SOM SAGT SÅ GJORT.

- Suppa er nesten for varm, og den mangler litt piff, mente Fredag, som etter hvert fant en løsning på det mangelfulle krydderiet - en ellers uvanlig sjanger på indiske restauranter.

Robinson fortalte at i de spede indiske matåra var det flere ganger snakk om Donald-flammer ut av munnen ved besøk.

- Man har lært, sa Robinson, som spurte den vennlige og raske kelneren utførlig om de forskjellige rettenes krydder.

Svaret var at Planet Bollywood har dempet styrken noe i forhold det vi nordmenn forbinder med andre indiske spisesteder.

Fredag var godt fornøyd med kyllingsuppa som var piffet opp med det lille ekstra fra en skål på bordet, en hot miks av grønn mango, koriander og chili.PLANET BOLLYWOOD har tatt over etasjen over det gamle italienskinspirerte hengestedet fra de harde 70-åra som kalles La Bohème.
Robinson mintes tida da Norge var på prøvepizzastadiet og konsentrerte seg om hvilken hovedrett som fristet mest. Valget falt på hvitløkmarinert lam med tomat, ingefær og løk.
- Kismat, sholay og taal, sa plutselig Robinson da hovedrettene kom på bordet og den første lammebiten ble fortært til styrke medium.
Var retten for sterk og hadde stamvennen begynt å tale i indiske tunger? undret Fredag.
- Se rundt deg på veggene. Det er jo Bollywood-filmplakater overalt.
Fredag kikket seg rundt, og lot blikket dvele et stykke for lenge ved flatskjermen som viste nonstop filmklipp fra verdens største filmprodusent.
Ikke hverdagskost for nordmenn, og vi likte det vel ikke spesielt mye heller fordi det var mye blod og gørr. En mann lå nede og blødde fra halsen, fargen på blodet hadde nesten samme farge som sausen Fredag fikk til sin indiske miks, anbefalt av kokken. Scampi, kylling og lam på ei gloheit treplate sammen med appelsinskiver, rød løk og grønn paprika.
- Jeg er glad jeg valgte medium pluss i sausstyrke. Den var akkurat passe. De var ikke spesielt rause med sjømaten her, men kjøttet var like mørt som en indisk filmprinsesse.
Robinson lo ikke, men berømmet sitt lam.

- HVOR BLIR DET av nanbrødet? undret Robinson.

Det kom endelig da alle rettene og den silkemyke risen var på bordet.

- Neste gang sier vi ifra at vi vil ha nanbrødet som en slags forrett. Det er sikkert ikke indisk skikk, men jeg liker å sitte med en munnfull, sa Fredag.

Robinson nikket samtykkende.

- Men da nanbrødet kom, var det jo en bakevare av ypperste sort, ikke sant?

Nå var det Fredag som nikket.

- Hit skal vi nok en gang til, minst, foreslo Fredag.

Robinson nikket ikke, men svarte:

- Ja, men jeg blir aldri stamgjest på noen indisk restaurant. Jeg er i indisk humør kanskje et par- tre ganger i året. Det er vel mektig for meg, men bevares, Planet Bollywood har ikke sett min rulletekst.

<B>VENNLIG ATMOSFÆRE:</B> Planet Bollywood er et friskt og hyggelig tilskudd blant hovedstadens mange indiske restauranter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling