Gresskarsuppe med lime og kamskjell

6 porsjoner.

6 porsjoner:

Ca 1,2 kg gresskar (lite)

2 grovhakkede løk

3-4 finhakkede hvitløkbåter

1 ss smør

1,2 l melk

4 hønsebuljongterninger

4 dl crème fraiche

Revet skall av 2 stk lime og litt av saften

2 ts chilipasta eller sterk pesto

1 ts frisk koriander

• Slik gjør du:

Skjær toppen av gresskaret og hul ut kjøttet. Skjær det i terninger. Surr løken i smør, tilsett gresskar, melk og buljongterninger.

La suppen koke i ca 10-15 minutter. Rør halvparten av cremè fraîchen/ rømmen. Smak til med lime, og evt salt. La suppen koke opp. Bruk en foodprosessor og kjør suppen jevn/glatt. Sil suppen gjennom en sil og ta bort "trevlene".

Ha suppen tilbake i kjelen og server den med resten av crème fraîchen/rømmen og fersk koriander.

Stek kamskjell raskt på begge sider og legg dem oppi som garnityr.

Flere oppskrifter og tips finner du på: Godfisk.no