Du leser nå Dagbladet Pluss

Grillet laks med asiatisk vri

Dagens mattips.

4 porsjoner:

800 g laksefilet med skinn

1/2 dl sweet chilisaus, 1/2 dl østerssaus

hakket persille, nypoteter

Kålsalat:

1/2 hode sommerkål

 eller spisskål, finstrimlet

1 stor gulrot, grovrevet

1/2 rød paprika, finstrimlet

1 syrlig eple, grovrevet, 1 dl seterrømme,

2 ss majones, 1 ss sitronsaft, salt, pepper

Slik gjør du:

Legg laksefileten på grillen med skinnsiden ned. Stek den i ca. 5 minutter. Bland chilisaus og østerssaus og pensle det over fisken. Stek laksen videre i ca. 5 minutter. Samlet steketid ca. 10 minutter. Laksen skal ikke snus, bare steke på skinnsiden, varmen trekker opp gjennom fisken så den blir akkurat passe stekt. Skrubb poteter, del dem i to og stek dem på grillen sammen med laksen. Bland kål, gulrot, paprika og eple. Rør sammen rømme og majones og smak til med sitron, salt og pepper. Bland det med grønnsakene. Server den nystekte laksen med potene og den friske salaten.