Grillet laks med asiatisk vri

Dagens mattips.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

4 porsjoner:

800 g laksefilet med skinn

1/2 dl sweet chilisaus, 1/2 dl østerssaus

hakket persille, nypoteter

Kålsalat:

1/2 hode sommerkål

 eller spisskål, finstrimlet

1 stor gulrot, grovrevet

1/2 rød paprika, finstrimlet

1 syrlig eple, grovrevet, 1 dl seterrømme,

2 ss majones, 1 ss sitronsaft, salt, pepper

Slik gjør du:

Legg laksefileten på grillen med skinnsiden ned. Stek den i ca. 5 minutter. Bland chilisaus og østerssaus og pensle det over fisken. Stek laksen videre i ca. 5 minutter. Samlet steketid ca. 10 minutter. Laksen skal ikke snus, bare steke på skinnsiden, varmen trekker opp gjennom fisken så den blir akkurat passe stekt. Skrubb poteter, del dem i to og stek dem på grillen sammen med laksen. Bland kål, gulrot, paprika og eple. Rør sammen rømme og majones og smak til med sitron, salt og pepper. Bland det med grønnsakene. Server den nystekte laksen med potene og den friske salaten.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn