- Grisene skal jages fra nettet

Statssekretær Rita Sletner i Justisdepartementet har ett budskap til dem som lokker barn til sex over Internett: -  Dere griser må ikke tro at dere kan bevege dere fritt.

Statssekretær Sletner, som selv er fostermor, reagerte med voldsomt sinne på Magasinets avsløring i går av voksne menn som lokker ungjenter til sex gjennom chattesider for barn.

-  Jeg er forbannet og vil si en ting til de grisene som holder på med dette: Dere skal ikke føle at dere kan bevege dere fritt og usynlig på nettet, sier Sletner.

Hun viser til at politiet via datakrimloven kan be nettleverandørene lagre det som legges ut og finne alle elektroniske spor.

-  Vi må se på hvordan vi kan bruke denne åpningen for å få en slutt på denne virksomheten, sier Sletner.

Ny straffelov

Men hun varsler også en framskynding av kapittelet om sexovergrep mot barn i forslaget til ny straffelov.

-  Vi skal se på dette der, men samtidig må vi være åpne for å vurdere hvordan vi kan endre dagens straffebestemmelser for å få has på dette svineriet.

Videre peker Sletner på teknologiske tiltak for å luke ut slik virksomhet på nettet.

-  Jeg bruker data på jobben, men må innrømme at jeg er ukjent med disse chattesidene. Vi som foreldre må kunne mer for selv å ta ansvar for å beskytte våre barn.

Viktig

Samtidig ser hun barn og ungdoms bruk av nettet som svært viktig.

-  Nettprat er kanskje spesielt viktig for de mest sårbare av barna som ikke har så mange venner eller blir mobbet. Nettopp disse barna er kanskje de letteste ofrene for disse kyniske grisene. Akkurat dette gjør meg som fostermor rasende, sier Sletner.

FRA CHATTEN: 13-årig jente får slibrig tilbud.