Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Gro og Else Victoria gjorde at jeg bestemte meg for å overleve

Turboneger-vokalist Hans-Erik Dyvik Husby (37) har endelig fått det godt med seg selv. Nå går han på vannet snart også.

KONTRAST: De siste tjue åra har Hans-Erik brukt svimlende summer på heroin, hatt flere overdoser og blitt erklært klinisk død. Da han møtte Gro Skaustein (28) ei oktobernatt for to år siden, visste han at alt kom til å bli forandret - og at Else Victoria snart var på vei.
KONTRAST: De siste tjue åra har Hans-Erik brukt svimlende summer på heroin, hatt flere overdoser og blitt erklært klinisk død. Da han møtte Gro Skaustein (28) ei oktobernatt for to år siden, visste han at alt kom til å bli forandret - og at Else Victoria snart var på vei. Vis mer

15. juni 1978. Hans-Erik våkner på rommet sitt i det lille grå huset utenfor Fauske. I dag fyller han seks år. Om noen timer kommer bursdagsfeiringen i barnehagen til å bli avbrutt av at faren henter ham. Om noen timer skal mamma Else, som akkurat nå ligger i sykesenga ute i stua med kroppen full av kreft, dø, 31 år gammel. I ettermiddag skal han likevel få cowboyene og plastindianerne han har ønsket seg, fordi mammas ønske var at feiringen skulle gå som planlagt. Pappa kommer til å invitere lekekameratene hans til boller og brus på hotellet i sentrum, mens mormor og tante blir hjemme for å våke over mamma som er død.

Tjue år seinere skal han ende opp med akutt ruspsykose på en psykiatrisk klinikk i Milano. Og mens pressen skriver om riksheroinist og Turboneger-vokalist Hank von Helvetes dramatiske kollaps i starten av bandets største turne noensinne, kommer han til å ligge der i senga si og lure på hva som egentlig skjedde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?