KONTRAST: De siste tjue åra har Hans-Erik brukt svimlende summer på heroin, hatt flere overdoser og blitt erklært klinisk død. Da han møtte Gro Skaustein (28) ei oktobernatt for to år siden, visste han at alt kom til å bli forandret - og at Else Victoria snart var på vei.
KONTRAST: De siste tjue åra har Hans-Erik brukt svimlende summer på heroin, hatt flere overdoser og blitt erklært klinisk død. Da han møtte Gro Skaustein (28) ei oktobernatt for to år siden, visste han at alt kom til å bli forandret - og at Else Victoria snart var på vei.Vis mer

- Gro og Else Victoria gjorde at jeg bestemte meg for å overleve

Turboneger-vokalist Hans-Erik Dyvik Husby (37) har endelig fått det godt med seg selv. Nå går han på vannet snart også.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

15. juni 1978. Hans-Erik våkner på rommet sitt i det lille grå huset utenfor Fauske. I dag fyller han seks år. Om noen timer kommer bursdagsfeiringen i barnehagen til å bli avbrutt av at faren henter ham. Om noen timer skal mamma Else, som akkurat nå ligger i sykesenga ute i stua med kroppen full av kreft, dø, 31 år gammel. I ettermiddag skal han likevel få cowboyene og plastindianerne han har ønsket seg, fordi mammas ønske var at feiringen skulle gå som planlagt. Pappa kommer til å invitere lekekameratene hans til boller og brus på hotellet i sentrum, mens mormor og tante blir hjemme for å våke over mamma som er død.

Tjue år seinere skal han ende opp med akutt ruspsykose på en psykiatrisk klinikk i Milano. Og mens pressen skriver om riksheroinist og Turboneger-vokalist Hank von Helvetes dramatiske kollaps i starten av bandets største turne noensinne, kommer han til å ligge der i senga si og lure på hva som egentlig skjedde.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn