Grønlands Søvndal

Etter 30 år med Siumut går venstre og høyre sammen. Kuupik Kleist skal holde det hele sammen.

SLO KNOCK OUT PÅ KONKURRENTENE: Kuupik Kleist har imidlertid aldri påstått at han gikk for jobben som statsminister på Grønland. - Så tøff jobb vill jeg jo ikke ha, sier sosialisten som tar over etter 30 år med sosialdemokratisk styre på Grønland. Her ser han på valgresultatene valgnatta 2. juni. 21. juni fikk Grønland sin selvstendighet - men fortsetter med tette bånd til Danmark.  Foto: AFP/Ulrik Bang/SCANPIX
SLO KNOCK OUT PÅ KONKURRENTENE: Kuupik Kleist har imidlertid aldri påstått at han gikk for jobben som statsminister på Grønland. - Så tøff jobb vill jeg jo ikke ha, sier sosialisten som tar over etter 30 år med sosialdemokratisk styre på Grønland. Her ser han på valgresultatene valgnatta 2. juni. 21. juni fikk Grønland sin selvstendighet - men fortsetter med tette bånd til Danmark. Foto: AFP/Ulrik Bang/SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

||| Les også: • - Vi sulter etter penger fra Danmark, Dagbladet.no• Nå får de styre selv, NRK

NUUK: Ved inngangen til Kuupik Kleists nye kontor henger det fire harpuner på veggen. På et halvannen meter høyt maleri troner tidligere landsstyreformann Jonathan Motzfeldt iført hvit festanorakk og ikke mindre enn 12 ordener festet til brystet. Alt dette kan man betrakte nedsunket i gedigne, klassiske danske møbler i fletting og rødbrunt okseskinn.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer