+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Grønn terapi

Hvorfor er det så mange som hater å klippe plenen? lurer Eirik Alver.

Utfordring: Et sted under her ligger det en plen. (Foto: Fotoweb)
Utfordring: Et sted under her ligger det en plen. (Foto: Fotoweb)Vis mer

Mange ser på plenklipping som et nødvendig onde. En gørrkjedelig oppgave, som må gjennomføres med jevne mellomrom. For meg er det å klippe plen ren og skjær terapi. En form for meditasjon, der jeg bare lar tankene flyte fritt uten innblanding.

Min mor har etter hvert begynt å trekke på åra, så hver sommer når jeg kommer på besøk på landet, er det første jeg gjør å klippe plenen. Skjønt «plen». Det har aldri vært et plenfrø i nærheten av den lett skrånende bakken mine foreldre for snart tretti år siden bestemte skulle bli plen. For her vokser alt som vil. Timotei og rødkløver, hundekjeks og høymålere. Prestekrager, storkenebb og syrestilker. Og akeleier.

«Vær forsiktig med akeleiene», roper mor. Det gjør hun hvert eneste år. Jeg hører henne knapt over duren fra plenklipperen, mens jeg går fram og tilbake. Fram og tilbake. Jeg har stilt på høyest mulig klippenivå. Det er helt nødvendig, siden alt på «plenen» har rukket å vokse seg stort, høyt og kraftig. Lukten av nyslått gras fyller neseborene mine, og jeg sukker lykkelig. Sommer, tenker jeg.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.