Grønnsakssuppe og svinekjøtt

Ca. 20 min. 2 pers.

150 g strimlet svinekjøtt 1 bunt brokkoli, eller 1 pk. Frossen 2 ss olje 2 poteter 1 løk, 1 l vann + 1 terning kjøttbuljong 2 dl matfløte 1/2 ts salt 1/2 ts pepper. Slik gjør du: Vask brokkoli og del den i grove biter, også stilken. Skrell poteter og løk og del i terninger. Kok opp buljongvannet og fløten og tilsett grønnsakene. Kok i ca. 10 minutter til alt er mørt. Legg til side noen små buketter brokkoli. Resten jevner du med stavmikser direkte i kjelen. Fres svinekjøttet raskt i varm panne i 2- 4 minutter og dryss på salt og pepper. Legg det ferdigstekte kjøttet i suppa sammen med brokkolibitene. (Opplysningskontoret for kjøtt) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!

Foto: Opplysningskontoret for kjøtt