Grønnsaksuppe med strimlet svinekjøtt

2 porsjoner.

150 g strimlet svinekjøtt 1 bunt brokkoli eller 1 pk. frossen 2 ss olje 2 poteter 1 løk 1 l vann med 1 terning kjøttbuljong 2 dl matfløte 1/2 ts salt 1/2 ts pepper. Vask brokkoli og del den i grove biter, også stilken. Skrell poteter og løk og del i terninger. Kok opp buljongvannet og fløten og tilsett grønnsakene. Kok i ca. ti minutter til alt er mørt. Legg til side noen små buketter brokkoli. Resten jevner du med stavmikser direkte i kjelen. Fres svinekjøttet raskt i varm panne i to- fire minutter og dryss på salt og pepper. Legg det ferdigstekte kjøttet i suppa sammen med brokkolibitene. Tips: Har du dårlig tid, kan du bruke ei blomkål- og brokkolisuppe og tilsette stekte strimler av svinekjøtt. (Opplysningskontoret for kjøtt) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!