GRESSLØKSUPPE
GRESSLØKSUPPEVis mer

Grønn sommer

Grønne, friske og lette retter frister når nettene blir lyse og lange. For Arne Brimi er de første norske grønnsakene sommerens høydepunkt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

||| VIANVANG i Vågå (Dagbladet):

—Du kan lage god mat uten å bruke masse tid på matlaging. Nå begynner det å komme mye fine norske grønnsaker, og da mener jeg vi må evne å gjøre ting enkelt. Det er flott med små, enkle retter der de særegne smakene på grønnsakene våre får prege måltidet, sier Arne Brimi.

Han liker ikke å blande mye inn i grønnsakrettene, og bruker ikke annet krydder enn litt salt og svart pepper.

Jomfruelig smak —Vi må bruke årstidene våre, og variere råvarene etter dem. Om sommeren skal det være friskt og grønt. Det er viktig at gjestene ved bordet føler at de kjenner den opprinnelige smaken, sier Brimi.

Han lager delikate porsjoner av sommerens første små gulrøtter, pent dandert med grønne bånd av gressløk rundt. Den sødmefylte grønnsaken smaker fortreffelig kokt med litt smør. Ekstra godt blir det med en syrlig, hjemmelaget majones til.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn