Du leser nå Dagbladet Pluss

Grønnsaksuppe med eksotisk smak

4 porsjoner.

||| 4 porsjoner

1 dl grønne linser4 shiitake sopp2 ts olje til steking2 gulrøtter1/2 knutekål8 sukkererter1 pak choy1 liter utblandet kyllingbuljong4 vårløk150 g slangeagurk100 g rensede rekersalt og pepper etter smak

Til servering:

1 dl frisk ingefær i løvtynne skiver1 ss hakket frisk gressløk

Slik gjør du:

Bløt linsene i kaldt vann i ca. 1 time. Sil bløtevannet fra. Rens og del soppen i to, stek dem lett i olje og la dem renne godt av.

Rens gulrøtter og knutekål og skjær i tynne skiver. Rens sukkererter og snitt dem grovt opp. Grovkutt pak choy.

Kok opp kyllingbuljongen, tilsett linsene og la dem koke i ca. 15 minutter. Legg i gulrøtter og knutekål og kok videre i ca. 3 minutter. Rens vårløk og snitt dem opp. Skjær agurken i tynne staver.