Grove fylte horn

16 stk.

16 stk.

250 g hvetemel
250 g sammalt hvete, fin eller grov
1 ts sukker
1 ts salt
60 g smør
3 dl skummet melk eller lettmelk
1 pk. gjær
ca. 200 g revet mozzarella eller annen ost
ca. 200 g smårettskinke
sammenvispet egg til pensling
2 — 3 ss sesamfrø

• Slik gjør du:

Bland mel, sukker og salt i en bolle. Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm. Rør ut gjæren i melkeblandingen. Hell melkeblandingen i melblandingen og elt deigen til den er smidig. Dryss inn mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen.

Legg et kjøkkenhåndkle og en plastpose over bakebollen. La deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter. Del deigen i to og kjevle hver del til tykke pannekaker. Del hver pannekake i 8 passe store spisser.

Legg på passe mengde skinke og revet ost. Rull hver del sammen fra ytterkant inn mot midten. Form horn og legg dem på stekebrettet. Legg håndkle og plastpose over hornene og etterhev dem på et lunt sted i ca. 20 minutter.

Sett stekeovnen på 220 °C. Pensle med sammenvispet egg og dryss sesamfrø på. Stek hornene midt i ovnen i 10—15 minutter.

Oppskriften er levert av Opplysningskontoret for brød og korn.