Gucci-Gunhild

Advokat Gunhild Lærum (46) er kvinnen som fikk den utpekte «Lommemannen» i tale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Neglene var malt hvite, øyelokkene blågrønne, leppene rødere enn Norges Lover. Hun trykket rastløst på kulepennen, klikklikk-klikklikk, og gløttet diskret på Rolex-uret. Gunhild Lærum er en kvinne som forventer effektivitet, og det hadde det ikke vært mye av den siste halvtimen.

Det hadde begynt ganske greit. Hun hadde snakket om overgriperen fra Nittedal og Hells Angels, om charterturer, Gucci og D.D.E. Hun hadde snakket om hjembygda Bjørkelangen og om hvordan hun knapt hadde hatt tid til å føde sønnen Peder. Og så hadde hun snakket om «Lommemannen». På alle spørsmål hadde hun svart imøtekommende, men ikke spesielt utfyllende. Nå var det ikke flere spørsmål å stille. Men Finn var ikke ferdig med tegningen, så vi ble sittende. Det gikk trått. Hun trykket på pennen, klikklikk. Stille.

- Kanskje det er noe du vil si?

- Ja, jeg er opptatt av kriminalomsorg, sa hun. For hvem er det som sitter i norske fengsel, spurte hun. Jo, det er ofte folk med lavstatus. Hun var opptatt av hvilke muligheter de har for å få de rettigheter de har krav på, sa hun. Kriminalomsorgen må vinkles mer på når innsatte skal ut i samfunnet. At de ikke bare blir buret inne, sa hun, de blir ikke bedre av det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer