Guds misbrukte barn

Som barn skal Ricky ha blitt seksuelt misbrukt av lederne i «Guds barn» i USA. I januar skjøt han en av dem - og seg selv. Sekten er fortsatt aktiv i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- DET ER ET BEHOV for hevn.

Den unge mannen med det korte håret snakker inn i videokameraet mens han putter kuler i et magasin. Han heter Ricky Rodriguez. Han er 29 år gammel. Han ble kalt «Davidito» da han vokste opp som arveprinsen i den omstridte kristne sekten «Guds barn», også kjent som «The Family».

Ricky pusler med kniver og skytevåpen mens han forteller om de seksuelle overgrepene moren og stefaren skal ha utsatt han og søsteren hans for. Og han forteller om alle de andre barna som ble misbrukt.

- Hva med de tusener av oss som bokstavelig talt ble «fucked over»?

PÅ 1970-TALLET kalte de seg «Guds barn». Sektens stifter David Berg talte mot forbrukersamfunnet og USAs krigføring i Vietnam, og han var for en kollektiv livsstil der alle skulle dele alt. Også sex. Mye sex. Fri sex var et uttrykk for Guds kjærlighet.

- Jeg praktiserer det jeg prediker, og jeg prediker sex, gutter og jenter, sier han på et av lydopptakene gruppa publiserte på 70-tallet.

Det fantes ikke noe som het utroskap i «Guds barn», og de mente barn også burde få ta del i Guds frie seksualitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer