Gulasjsuppe

4 porsjoner.

Dette er en klassisk ungarsk suppe. Den finnes i mange varianter selv om variasjonene ofte er små. 600 g bog i biter ca. 2 x 2 cm 2 løk i biter 2 ss smør 1 ss paprikapulver 1 ss tomatpuré 1 ss eddik 1 båt hvitløk 2 ts salt 1/2 ts merian 1/4 ts karve 12 dl vann 4 poteter i terninger. Fres løken litt i smøret, tilsett paprikapulveret og la det surre på svak varme sammen med løken i ca. fem minutter. Tilsett kjøtt, tomatpuré, eddik, hakket hvitløk, salt, merian og karve. Hell på halvparten av vannet og la det trekke under lokk ca. 45 minutter på svak varme. Tilsett poteter og resten av vannet. La suppa småkoke til potetene begynner å koke i stykker. Serveres med brød.(Opplysningskontoret for kjøtt Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!