Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Gull i munn

Etter en grå sommer kommer en gyllen høst. Det er gylne tider.

Gylne tider: Risotto kan lages med kjøpekantareller, og litt tørket sopp gir god og dyp smak. Men plukker du kantarellene selv, er det mer vann i soppen - som blir smaksrik kraft.
Gylne tider: Risotto kan lages med kjøpekantareller, og litt tørket sopp gir god og dyp smak. Men plukker du kantarellene selv, er det mer vann i soppen - som blir smaksrik kraft. Vis mer

Hver regnværsstund du har i sommerferien, belønnes skal med kantarell. Det klinger ikke like godt som Bjørnstjerne Bjørnsons formulering om at «Hver gledesstund du har på jord, betales skal med sorg». Men der den gamle protestantiske logikken truet folk til å være sure og tverre og ikke gjøre som man ville, i frykt for straff og påvente av belønning i etterlivet, er det i det minste et mer positivt budskap. For mens vi kommer bleke tilbake fra en fuktig sommer, er det en belønning i vente - den beste soppen som vokser i norske skoger.

Plutselig er de overalt: Ved parkeringsplasser, i strandkanten, og på de gode stedene er de så mange at det er de gylne bjørkebladene - som er så irriterende like - som er i mindretall. Jeg har et sted der jeg nesten alltid finner litt, noen ganger nok til en middag, noen få ganger mer. I år så jeg innom uten kurv, og endte opp med å fylle lommene. Når de ble fulle, var det fortsatt masse igjen. Så jeg tok av meg jakka og brukte den som en sekk. Når den var full, begynte det å regne og jeg gikk hjem, kald og søkkvåt og helt fornøyd med tilværelsen og de upålitelige - men på sitt vis sjenerøse - værgudene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Kjøp et abonnement på Dagbladet Pluss og få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr 1 uke. 0,14 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr 1 måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. 2,76 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Alle abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?