Munngodt: Kald, kokt tunge kan varieres i det uendelige - for eksempel sammen med mango og pepper - men er kanskje aller best med bagett, grov sennep og sylteagurk.
Munngodt: Kald, kokt tunge kan varieres i det uendelige - for eksempel sammen med mango og pepper - men er kanskje aller best med bagett, grov sennep og sylteagurk.Vis mer

Gull i munn

To tunger har mitt hjerte.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Den britiske reisebokforfatteren AA Gill mener at for å virkelig sette pris på et fremmed sted, bør man ankomme nokså uforberedt, være der kort tid og helst ikke ha noen lokale kontakter. Tanken er at dersom man vet for mye om stedet fra før, eller venner seg til ting, så virker alt normalt eller kjedelig. I stedet for å se forskjellene som gjør reisen interessant, begynner man å ta ting for gitt.

Følgelig er hans reiseskildringer en kretsing rundt standarden på taxiene, særtrekk i trafikkbildet, toalettartiklene på hotellrommene og de fysiske attributtene til de innfødte - vorter, neseform, bruk av kosmetikk - og ikke minst en ofte knusende vurdering av deres evne til å kommunisere på engelsk. (Gill er også kjent som Sunday Times' rasende morsomme, men ikke spesielt matinteresserte restaurantanmelder.)

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn