Potetsymfoni: Det er kanskje et harry navn, men det blir en fin melodi av smaker og konsistens når du blander mange ulike potetsorter med hvitløk, urter, smør og sitron - og baker det hele i ovnen.
Potetsymfoni: Det er kanskje et harry navn, men det blir en fin melodi av smaker og konsistens når du blander mange ulike potetsorter med hvitløk, urter, smør og sitron - og baker det hele i ovnen.Vis mer

Gull som glimter

Skal Dr. Frankenstein designe potetene våre?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det har vært en dårlig potethøst i dobbel forstand. På den ene siden har du lavkarbobølgen som herjer landet. Den er som rene pesten på etterspørselen etter potet og andre ting som inneholder stivelse. Og på den andre siden har du regnet som har druknet åkre over store deler av landet, og gjort at den virkelige potetpesten, tørråte - den samme muggsoppen som angrep potetene i Irland på 1800-tallet, og som fortsatt hjemsøker oss - har vært en verre plage enn på mange tiår. Er tiden ute for poteten, slik vi kjenner den?

Eller er det slik at vi må venne oss til poteten på nytt? Gi den nytt liv og nytt innhold?

Dette siste var det eneste det syntes å være en slags enighet om på en debatt jeg deltok i nylig, i regi av Forskningsrådet. Temaet var GMO - genmodifiserte organismer - og ved siden av meg i panelet satt det både vitenskapsfolk og aktivister. Men hvordan dette nye livet til poteten skulle være, var det langt fra enighet om.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn