All of Dorthe: Iført gullsminke - og bare det - for Magasinet. Sammenlikner du meg med en 25-åring her jeg definivtivt falmet. Sammenlikner du meg med en annen 50-åring, så lever jeg godt, sier Dorthe Skappel. Foto: Siv J. Seglem
All of Dorthe: Iført gullsminke - og bare det - for Magasinet. Sammenlikner du meg med en 25-åring her jeg definivtivt falmet. Sammenlikner du meg med en annen 50-åring, så lever jeg godt, sier Dorthe Skappel. Foto: Siv J. SeglemVis mer

Gullalderen

Hun har tatt ut silikonen, lagt mobbingen bak seg og sagt opp jobben i «Gullruten». Dorthe Skappel (49) er klar for å leke.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Jeg vil slutte med stil.

Det er mai, det er tid for tv-bransjens årlige firmafest, «Gullruten», showet Dorthe Skappel har vært programleder og gallionsfigur for i 13 år. I kveld setter hun punktum. Når tv-lysene slukkes i Grieghallen, sparker hun av seg de høye hælene og puster ut. Showet er over for henne.

- Jeg har hatt et fantastisk tv-liv med «Gullruten» i Bergen. Hvem er det som får lov til å ha et program så lenge, liksom? På et eller annet tidspunkt må det ta slutt. Og det viktigste for meg er at det er jeg selv som velger når det er over. Ingen andre skal ta det valget for meg.

Dorthe Skappel har åpnet dørene til sitt svartmalte funkishus på Ekeberg i Oslo, laget en kanne presskaffe og tatt plass ved spisebordet. Yngstedattera Marthe tasser fram og tilbake mellom kjøkken og jenterom, blandingsbikkja Mira snorker på teppet sitt i gangen, ektemannen Jon er på jobb, og det er jo for så vidt husets frue også. TV2s glamourdronning stiller til intervju stylet som seg selv. Null sminke, rufsete hår, slappe, oppbretta jeans, hjemmestrikket genser i størrelse telt og et par av sine elskede uggs - i dag knallgrønne - på de barbeinte føttene. En typisk «off camera-look». I nabolaget kjenner de henne slik, andre steder får hun kommentarer fra folk som gransker henne og mener at hun likner på Dorthe Skappel.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn