Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Gullfunn

Telemark, ditt nærmeste trøffelfylke.

Løper i vann: Selv om du ikke får tak i løpekuler eller norske trøfler som Andreas Viestad bruker, blir risotto deilig med bare tørket sopp.
Løper i vann: Selv om du ikke får tak i løpekuler eller norske trøfler som Andreas Viestad bruker, blir risotto deilig med bare tørket sopp. Vis mer

I et par sekunder ligger Norges gastronomiske framtid i kjeften til en puddel.

 - Flink, Lello! Flink! Gi! Gi, sier Anne Molia til hunden, og stikker fram en bit belønningsmat.Hunden gir slipp, og dagens første fangst er et faktum, en gyllen, rund knoll.

Det er en vakker høstdag i en skog et hemmelig sted i Telemark. Sola står opp over åskammen og skaper et skinnende spill over skogbunnen. Gjennom trærne kan man av og til skimte skylinen til Grenlandsindustrien og fjorden nedenfor oss. Rundt oss er en blandet løvskog: hassel, lind, en og annen eik. Flere steder stikker grunnfjellet opp av bakken og avslører lys, kalkholdig stein.

Det er nærmest perfekte turforhold. Det er også de ideelle forholdene for verdens mest eksklusive og myteomspunne vekst, trøffelen.Trøfler er først og fremst forbundet med Italia, Frankrike og Spania. Men de siste årene er de også funnet i Sverige. For tjue år siden fant en bonde på Gotland en merkelig svart kule på skogbunnen, og det viste seg å være en edeltrøffel, den svartbrune sommertrøffelen. Etter det har trøffel blitt en viktig næring på øya, og ikke minst noe de har blitt berømte for. Gotlandske trøfler serveres på «verdens beste restaurant», Noma i København, og på stjernerestauranter i Stockholm.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?