Gourmetperle: Maten på Kontrast er i samme klasse som på restauranter med Michelinstjerner. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Gourmetperle: Maten på Kontrast er i samme klasse som på restauranter med Michelinstjerner. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Gullsmeden

Nyåpnede Kontrast kaller seg bistro, men er egentlig en gullegod gourmetrestaurant.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Oi, overraskende, utbrøt Robinson da spiseparet kikket inn vinduene til Restaurant Kontrast.

De befant seg i Parkveien, midt mellom Solli Plass og Tjuvholmen, der gaten først og fremst er et boligstrøk.

- Restauranten ser ut som en middels frokostsal på et mindre hotell.

Og det er jo delvis sant. Hotellet som huser spisestedet er en del av den lille danske hotellkjeden Guldsmeden. De er kjent for å være små og uformelle.

Robinson hadde lest litt om restauranten og trodde stedet skulle være mer, ja, rett og slett, mer stilig.

- Men med stilig følger ofte stivt, responderte Fredag.

En servitør ønsket velkommen og forklarte konseptet. Han måtte gjenta forklaringen tre ganger før spiseparet knakk koden, delvis på grunn av den dårlige akustikken i lokalet, og delvis på grunn av sin ordrike svensk.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn