Gulrotkake

Helgekos.

4 egg

2 ½ dl sukker

3 ½ dl hvetemel

3 ts malt kanel

1 ts malt kardemomme

1 ts malt koriander

2 ts natron

1 ts vaniljesukker

1 dl smeltet meierismør

4 dl fint reven gulrot

Glasur:

150 g kremost naturell

150 g melis og frø fra 1 vaniljestang.

Pynt:

Tynne skiver av gulrot - eller revet

Egg og sukker piskes til eggedosis. Mel blandes med kanel, kardemomme, koriander, natron, salt og vaniljesukker. Tilsett vekselvis mel og smør i eggedosisen. Ven forsiktig inn revne gulrøtter til slutt.

• Ha røren i en smurt form.Stekes kaken på 180 grader i ca. 45 minutter.

• Rør sammen ingrediensene til glasuren og fordel den over kaken når den er avkjølt. Pynt med tynne skiver av gulrot. Om du ønsker kan du strø på grovt reven gulrot i stedet for skiver.

• Flere tips og oppskrifter finner du på www.frukt.no.