Du leser nå Dagbladet Pluss

- Ha en fin kveld da! «Det blir ikke lett. Vi skal hjem og gjøre lekser»

Hvor mye av familiens tid bør skolen disponere?

LEKSETYRANNIET: Foreldre ønsker å gi barna tid til å dyrke sine interesser enten det er legobygging, fotball eller pianospill. Istedet er virkeligeheten den at folk flest drukner i leksetyranniet. Foto: Mike Schröder / Argus / Samfoto / NTB Scanpix
LEKSETYRANNIET: Foreldre ønsker å gi barna tid til å dyrke sine interesser enten det er legobygging, fotball eller pianospill. Istedet er virkeligeheten den at folk flest drukner i leksetyranniet. Foto: Mike Schröder / Argus / Samfoto / NTB ScanpixVis mer

«Ha en fin kveld da!» sier jeg til paret som er på vei ut fra kontoret mitt! «Det blir ikke lett», sier han. «Vi skal hjem og gjøre lekser», legger hun til. Så ler de, og jeg ler med - for leksene blander seg stadig inn i våre samtaler.

Det har de til felles med svært mange jeg treffer. Leksene rår over mye av familiens tid, og påvirker livet og samspillet i familien. De er opphavet til krangler og misstemning, både mellom foreldre og barn og mellom foreldrene. Jeg spør meg om noen skoler bidrar til dårligere relasjoner og samlivsbrudd, gjennom måten de griper inn i familiens tidsbruk og livskvalitet.

Fritid

Ordet skole kommer fra gresk og betyr fritid. Hvis man i antikken var så rik at man slapp å jobbe, kunne man ha fri til å studere.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

5 UKE*

HELGEKUPP

5 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 5 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

5 UKE* 5 kr per 5 uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.