Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Ha et sprudlende nyttår!

Dette bør du lese hvis du har tenkt å skåle i champagne på nyttårsaften.

VINMONOPOLET LISTEFØRER nå 343 forskjellige merker av champagne og musserende vin. 106 av disse finnes i den tjukkeste røde prislista, fullsortimentet. Resterende 237 merker står bare i den blå prislista, bestillingsutvalget. Så å si halvparten av utvalget (171 merker) er fra Champagne, de øvrige 172 er musserende viner fra andre områder.

Vi har konsentrert oss om tørre musserende viner (brut), som det er absolutt flest av. Dessuten har vi foretrukket viner hovedsakelig laget av pinot noir-druer (blanc de noirs), fordi disse ofte er mer smaksrike og ikke fullt så syrlige som viner laget bare av chardonnay-druer (blanc de blancs).

Vi har testet noen av de mest solgte champagnemerkene fra store produsenter, men har også tatt med mindre kjente merker fra små produsenter som lager veldig gode viner. 16 av de omtalte merkene er fra Champagne, det gir plass til åtte andre musserende viner. Men vi synes det er på sin plass å vie mest plass til ekte champagne foran en høytidsstund der mange er stemt for å spandere noen ekstra kroner for å få noe ekstra godt i glasset.

11 AV DE 24 VINENE vi har testet står i bestillingsutvalget, men det er mange «champagnepol» rundt om i landet som har disse merkene i sitt lokale tilleggsutvalg. Hvilke polutsalg som har vinen du har lyst på, finner du på www.vinmonopolet.no. Til venstre på åpningsbildet er det et felt der du kan skrive inn varenummeret på den vinen du søker. Når varelinjen kommer opp på skjermen, står det et spørsmålstegn til høyre for navnet på vinen. Klikk på det spørsmålstegnet, så kommer det en liste som viser hvilke polutsalg som fører den aktuelle vinen, og hvor mange flasker de har.

PS! Vinmonopolet er stengt på julaften og nyttårsaften!

• Les anmeldelsene her

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media