BARE BRA? - Ferietid er fritid og fritid er nettopp det: fri tid: Gjøre alt man har lyst til. Slappe av. Nyte livet, skriver vår artikkelforfatter. Men er dette bare av det gode? Illustrasjonsfoto: SCANPIX
BARE BRA? - Ferietid er fritid og fritid er nettopp det: fri tid: Gjøre alt man har lyst til. Slappe av. Nyte livet, skriver vår artikkelforfatter. Men er dette bare av det gode? Illustrasjonsfoto: SCANPIXVis mer

Hadde du hatt det bedre om du ikke arbeidet og bare kunne konsentrere deg om fritida?

Meningsfella.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Ferietid er fritid og fritid er nettopp det: fri tid: Gjøre alt man har lyst til. Slappe av. Nyte livet. Sitte på trappa om morgenen med en kaffekopp uten å måtte skynde seg noe sted.

Er ikke det selve lykken? Er ikke det gode liv å ha god tid? Jeg tror det - men god tid krever ikke alltid fritid. Travelhet kan også gi opplevelse av å ha en god tid. Det går an å ha dårlig tid som sam-tidig også oppleves som god - fordi man opplever mål å strekke seg mot, mestring og mening.

«Lykke», hevdet den franske filosofen Rousseau, «er en stor bankkonto, en flink kokk og en god fordøyelse». Men når er bankkontoen stor nok, når er kokken tilstrekkelig god - og hvem skal sørge for at det er penger på kontoen til å betale kokken? Om det er nok penger og utsøkt mat som er betingelsen for det gode liv, er det også godt for mennesket selv å måtte besørge dette? Med andre ord, er det gode liv knyttet utelukkende til nytelsen av arbeidets frukter, eller kan man også leve et godt liv gjennom å utføre det arbeid som skal til for å få mat på bordet?

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99 kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn