Du leser nå Dagbladet Pluss

Hadia Tajik om hetsen, forbildene og motstanderne

Håndterer både ekstremister og politiske motstandere.

GRENSEKONTROLL: Hadia Tajik er lei av at Frp-!medlemmer stiller spørsmål ved andre menneskers verdigrunnlag. - Nå er de i regjeringsposisjon, og mange av dem sitter i komiteer som har ansvar for nettopp dette feltet, for hatytringer og hatretorikk. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM
GRENSEKONTROLL: Hadia Tajik er lei av at Frp-!medlemmer stiller spørsmål ved andre menneskers verdigrunnlag. - Nå er de i regjeringsposisjon, og mange av dem sitter i komiteer som har ansvar for nettopp dette feltet, for hatytringer og hatretorikk. Foto: SIV JOHANNE SEGLEMVis mer

(Magasinet): - Jeg tenkte at jeg skulle være så klar og tydelig at ingen skulle være i tvil om hva jeg hadde sagt.

Hadia Tajik (31), stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og leder for Stortingets justiskomité, er beherskelsen selv - og intenst representativ.

Hvit kjole, trenchcoat med Burberry-ruter på innsida. Fast blikk under nennsom eyeliner. En stemme som en myk mitraljøse, som snakker i raske, formfullendte helsetninger av typen «Menneskerettsorganisasjoner har påpekt at det har blitt initiert lovendringer knyttet til terrorforebygging i 150 land som man mener er kritikkverdige».

Det er som om hun dikterer en kronikk til en frenetisk tastende sekretær, bare avbrutt av en overrumplende høy latter eller et raskt, sørvestlandsk kaskaegsei, før hun vet akkurat hva hun skal si.