Halal-slakter alle dyr

Norske slaktere gjør det på muslimsk vis. - Snik-islamisering, mener Tore Stubberud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HALAL OG HARAM. Muslimer spiser bare såkalt halal-slaktet kjøtt og norske kjøttprodusenter så for flere år siden potensialet i de rundt 75 000 muslimene som bor her i landet. Storstilt kjøttproduksjon der dyrene ender sine liv på halal-måten ble satt igang på begynnelsen av 2000-tallet. Det kreves at dyrene får strupen skåret over mens de fortsatt er i live for at kjøttet skal være halal.

På Rema-1000 er halal-pizzaen blitt en salgssuksess. Halal-kjøtt er etterspurt, og flere slaktere har fått leveringsavtaler med sykehus, barnehager, skoler og flyselskaper. Det er ikke lenger bare i innvandrerbutikker man finner kjøttet, de store dagligvarekjedene har hengt seg på for lengst. For norske bønder og fiskere kan tjene over halvannen milliard kroner på å tilby kjøtt, fisk og grønnsaker tilpasset innvandrermarkedet, mener forskere, ifølge Adresseavisen.

Dette har ikke bonde og forfatter Tore Stubberud noe imot. Men i kronikken «Tilbords med muslimene» i dagens Aftenposten uttrykker han bekymring over at at store mengder av kjøttet norske forbrukere spiser hver dag er halal-kjøtt uten at vi vet om det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer