Halaluja

Du har sikkert hørt om halal-slakting. Men hva med halal-pizza, halal-slips og halal-kjøretimer? Markedet for muslimske varer og tjenester i Norge eksploderer.

I Allahs navn: Med nyskjerpet kniv og islamsk velsignelse kutter Mahmod Chak struper på Gol. Denne torsdagsmorgenen skal 100 sauer slaktes for Norturas halal-varemerke Alfathi, rettet mot norske muslimer.
Foto: Linda Næsfeldt
I Allahs navn: Med nyskjerpet kniv og islamsk velsignelse kutter Mahmod Chak struper på Gol. Denne torsdagsmorgenen skal 100 sauer slaktes for Norturas halal-varemerke Alfathi, rettet mot norske muslimer. Foto: Linda Næsfeldt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Norturas slakteri på Gol, kvart over sju en vintermorgen i 2010:

Bæææ.Bzzzt.

— Bismellah, Allah akbar.

Gulvet er et basseng av blod. Fra samlebåndet i taket dingler 100 sauer i kø. Bølingen som for kort tid siden kom fra bonden levende,sprellende og brekende, har fått en tang fra tinning til tinning med 220 volt gjennom hjernen. Nå henger de der opp ned, tause og bedøvede, men fortsatt med hjerteaktivitet. Fire sekunder etter elektrosjokket, tar Mahmod Chak (38) tak i hodet til hvert enkelt dyr og vender det motMekka, det vil si i samme retning som Nesbyen alpinsenter. Før han løfter kniven sin og gjentar velsignelsen:

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer