Halaluja

Du har sikkert hørt om halal-slakting. Men hva med halal-pizza, halal-slips og halal-kjøretimer? Markedet for muslimske varer og tjenester i Norge eksploderer.

I Allahs navn: Med nyskjerpet kniv og islamsk velsignelse kutter Mahmod Chak struper på Gol. Denne torsdagsmorgenen skal 100 sauer slaktes for Norturas halal-varemerke Alfathi, rettet mot norske muslimer.
Foto: Linda Næsfeldt
I Allahs navn: Med nyskjerpet kniv og islamsk velsignelse kutter Mahmod Chak struper på Gol. Denne torsdagsmorgenen skal 100 sauer slaktes for Norturas halal-varemerke Alfathi, rettet mot norske muslimer. Foto: Linda Næsfeldt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

|||Norturas slakteri på Gol, kvart over sju en vintermorgen i 2010:

Bæææ.Bzzzt.

— Bismellah, Allah akbar.

Gulvet er et basseng av blod. Fra samlebåndet i taket dingler 100 sauer i kø. Bølingen som for kort tid siden kom fra bonden levende,sprellende og brekende, har fått en tang fra tinning til tinning med 220 volt gjennom hjernen. Nå henger de der opp ned, tause og bedøvede, men fortsatt med hjerteaktivitet. Fire sekunder etter elektrosjokket, tar Mahmod Chak (38) tak i hodet til hvert enkelt dyr og vender det motMekka, det vil si i samme retning som Nesbyen alpinsenter. Før han løfter kniven sin og gjentar velsignelsen:

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer