Halleluja for Salma

Det var litt vekkelsesduft i lufta da amatørene konkurrerte om å bli årets Salmachef i Stavanger i sommer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Som en rockestjerne kommer Eyvind Hellstrøm inn. Pilotbriller og jeans. Det eneste som bryter imaget er den lakserosa skjorta. Jubelen stiger i takt med de bestemte skrittene hans mot scenekanten. Han hever begge hendene i været og viser publikum V-tegnet. For Victory, med tilhørende vinnerglis. Dette er ikke en rockekonsert. Det er en amatørkokk-konkurranse i laksetilberedning. Hellstrøm sitter i juryen. - Kommer du til å være like tøff som når du rydder opp? spør konferansier Ingveig Tveranger. - Det skal ikke være lett å vinne denne konkurransen, svarer Hellstrøm og hever mikrofonen over hodet til vill jubel. 116 innsendte oppskrifter har blitt til fire.

Nå skal finalistene knive om den gjeve tittelen Årets Salmachef under Gladmatfestivalen i Stavanger. Det er produsenten av den norske salmalaksen, Salmon Brands, som står bak konkurransen.   I 2007 ble det solgt 47 tonn salmalaks i norske butikker. I 2010 var tallet steget til 520 tonn. Direktør i Salmon Brands, Trym Eidem Gundersen, tror salmalaksen har truffet en viktig mattrend i Norge. Han trekker frem sushiens popularitet og det økte fokuset på helse. - Salma er sunt og lett å tilberede. Fritt for skinn og bein, sier Eidem Gundersen. - Det har blitt et «snakkis»-produkt. Vi har på mange måter gjort fisk mer tilgjengelig for forbrukere som syntes fisk var komplisert, konkluderer salmasjefen.   Hellstrøm står på scenen og signerer boka si. Konseptet er enkelt. Hellstrøm dro ut i verden for å møte verdens beste kokker. De fikk smake og lage sin egen rett av det Hellstrøm omtaler som verdens beste laks.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn