Hamburger med dressing

Ca. 20 min.

Ca. 20 min. 4 pers. 400 g kjøttdeig/karbonadedeig 2 ss potetmospulver 1/2 ts salt 1/4 ts pepper eller to drag med kverna ca. 1 dl melk Slik gjør du: Kna sammen deigen og tilsett salt, pepper og potetmospulver. Tilsett melk i to omganger, kna godt mellom hver gang. Del deigen i fire eller seks deler, lag runde boller og trykk dem litt flate. Stek eller grill hamburgerne. Slik legger du sammen en ferdig burger på brød: Del hamburgerbrødet i to, legg på noen salatblader, hamburgeren, en tomatskive og litt løk eller gressløk, og til slutt litt dressing og brød på toppen. Dressing til hamburger: 2 dl rømme 1 ts sitronsaft 2 ss finhakket gressløk 1/4 ts pepper Slik gjør du: Mål opp rømmen, ha den over i en liten bolle. Skjær over en sitron, press ut litt saft. Rens og finhakk gressløken. Bland sitronsaft og gressløk i rømmen, rør rundt og smak. ( Opplysningskontoret for kjøtt) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!