Du leser nå Dagbladet Pluss

- Han er ufattelig distré. Hans sosiale ferdigheter er høyst begrenset. Han har til dels store kunnskapshull

Geir Lundestad mener Torbjørn Jagland var for travel til å lede Nobelkomiteen.

ÅPNER OPP: - Selvfølgelig har vi hatt våre uenigheter, sier
Lundestad, som likevel beskriver forholdet til Jagland som
«greit». Foto: NTB Scanpix
ÅPNER OPP: - Selvfølgelig har vi hatt våre uenigheter, sier Lundestad, som likevel beskriver forholdet til Jagland som «greit». Foto: NTB ScanpixVis mer

- De vil vel si at jeg strakk mitt mandat litt langt i enkelte sammenhenger.

Geir Lundestad har på tøfler, den lyseblå skjorta er uten en skrukke. Vi sitter hjemme hos ham på Frogner, 180 kvadrat-meter på beste vestkant i Oslo. Utenfor ligger byen badet i dus septembersol. Lundestad har akkurat svart på spørsmålet om hvordan han tror medlemmene av Nobelkomiteen vil beskrive ham.

Han har ofret «sin» stol med den røde puta i ryggen, til fordel for en ved vinduet i hjørnestua slik at Finn Graff skal få godt tegnelys. Lundestad har glattet på øyebrynene sine. Han vil gjerne ta seg godt ut, og vil ikke at kona Aase skal si at han ikke gjorde sitt beste.

Da professoren, som i 25 år var direktør for Nobelinstituttet og sekretær for komiteen ved nyttår ble pensjonist, gikk det ikke ubemerket hen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.