- EN STRAFF: Kvinnen følte kravet om å annullere ekteskapet som en straff, og som et forsøk på å ydmyke henne. Hun motsatte seg kravet, men gikk tapende ut av den første rettssaken i Lille. Nå har hun vunnet fram i ankesaken. På bildet demonstrerer aktivister til støtte for henne. Foto: Francois Guillot
- EN STRAFF: Kvinnen følte kravet om å annullere ekteskapet som en straff, og som et forsøk på å ydmyke henne. Hun motsatte seg kravet, men gikk tapende ut av den første rettssaken i Lille. Nå har hun vunnet fram i ankesaken. På bildet demonstrerer aktivister til støtte for henne. Foto: Francois GuillotVis mer

Han fikk ekteskapet annullert fordi hun ikke var jomfru

Nå er skandale-dommen i Frankrike omgjort.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

PARIS (Dagbladet.no): Skal en mann kunne kreve at et ekteskap blir annullert hvis kvinnen han gifter seg med har bløffet om at hun er jomfru?

Spørsmålet har stått i sentrum for en voldsom debatt i Frankrike.

Saken startet etter at en domstol i byen Lille nord i Frankrike i april annullerte et ekteskap mellom et ungt muslimsk par fra en forstad utenfor byen.

I GÅR ETTERMIDDAG tok imidlertid saken en ny vending. En ankedomstol sablet ned begrunnelsen fra dommen i april, og omgjorde annulleringen av ekteskapet.

Det berømte ekteparet er med andre ord fortsatt gift.

Annulerte ekteskap i Frankrike Avisa Le Monde viser til en rekke eksempler de siste årene der ekteskap er blitt annullert. Det skjedde i Paris i 1982 fordi kvinnen ikke visste at mannen var impotent, og i 2002 fordi en mann ikke visste at kvinnen hadde vært prostituert. I 1989 ble det annullert et ekteskap i Vesoul fordi kvinnen ikke visste at mannen var under formynderskap, mens en annen kvinne fikk annullert et ekteskap i Dinan i 2006: først etter seremonien ble hun kjent med at mannen var hiv-smittet.

Ankedomstolen levner absolutt ingen tvil i sin konklusjon: Jomfrudom har ingen innvirkning på livet i et ekteskap, at man har hatt sex med noen før man gifter seg er derfor ikke en gyldig grunn for å annullere ekteskapet, selv om det har blitt løyet om dette på forhånd.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn