Han overvåket datterens drapsmann i over ti år. Roar Juel Johannessen (58) og kona Anne (57) ofret vanlig familieliv for å gi Kristin (12) rettferdighet

Tidvis var han bare hjemme for å spise. Alle helger og fridager har gått med til leting og sjekking. Men Roar Juel Johannessen ga Kristin et løfte ved kisten. Det løftet har han holdt. 

Prøvelse: – Det var en som sa til meg at dette er jo en livsoppgave. Jeg har ikke sett på det slik, men jeg ga Kristin et løfte. Det skulle jeg holde, koste hva det koste ville, sier Roar Juel Johannessen. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
Prøvelse: – Det var en som sa til meg at dette er jo en livsoppgave. Jeg har ikke sett på det slik, men jeg ga Kristin et løfte. Det skulle jeg holde, koste hva det koste ville, sier Roar Juel Johannessen. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

James Bond sover i kjelleren, men selv om Roar Juel Johannessen og familien bare har oppkalt katten etter superagenten, er han ikke ukjent med spaning selv. Siden han og kona Anne Landøy Johannessen fikk utlevert etterforskningsmaterialet i 2003, har Roar jobbet med ett mål:

Å få personen som drepte den 12-årige datteren Kristin Juel Johannessens dømt. Kristin syklet alene hjemmefra for å bade med en venninne da hun forsvant torsdag 5. august 1999 og ble funnet død samme kveld. De neste åra tok Anne seg av barna Linda (36) og Kristian (15) og alt på hjemmebane. Hun bisto også Roar i undersøkelsene hans.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer