Prøvelse: – Det var en som sa til meg at dette er jo en livsoppgave. Jeg har ikke sett på det slik, men jeg ga Kristin et løfte. Det skulle jeg holde, koste hva det koste ville, sier Roar Juel Johannessen. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet

Han overvåket datterens drapsmann i over ti år. Roar Juel Johannessen (58) og kona Anne (57) ofret vanlig familieliv for å gi Kristin (12) rettferdighet

Tidvis var han bare hjemme for å spise. Alle helger og fridager har gått med til leting og sjekking. Men Roar Juel Johannessen ga Kristin et løfte ved kisten. Det løftet har han holdt. 

James Bond sover i kjelleren, men selv om Roar Juel Johannessen og familien bare har oppkalt katten etter superagenten, er han ikke ukjent med spaning selv. Siden han og kona Anne Landøy Johannessen fikk utlevert etterforskningsmaterialet i 2003, har Roar jobbet med ett mål:

Å få personen som drepte den 12-årige datteren Kristin Juel Johannessens dømt. Kristin syklet alene hjemmefra for å bade med en venninne da hun forsvant torsdag 5. august 1999 og ble funnet død samme kveld. De neste åra tok Anne seg av barna Linda (36) og Kristian (15) og alt på hjemmebane. Hun bisto også Roar i undersøkelsene hans.

– Saken har vært en prøvelse for ekteskapet. I 2003 og 2004 var jeg nesten ikke hjemme. Jeg var på jobb, spiste noen brødskiver, dro ut for å lete og sjekke ting. Alle helger og fridager har gått med, sier Roar Juel Johannessen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.