Han planla flukten til kokain-dømte Stina fra Bolivia. Men denne høsten gikk et av Martins oppdrag galt

Nå risikerer to av hans menn å bli sittende årevis i et tunisisk fengsel.

Martin Waage i APB Group sier at han flere ganger har blitt truet etter å hentet bortførte barn. Han ønsker derfor ikke å oppgi alder, vise ansiktet sitt eller si noe om bakgrunnen sin. 
Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
Martin Waage i APB Group sier at han flere ganger har blitt truet etter å hentet bortførte barn. Han ønsker derfor ikke å oppgi alder, vise ansiktet sitt eller si noe om bakgrunnen sin. Foto: Jørn H. Moen / DagbladetVis mer

Hun er bare fire gammel.

Og nå er det ingen som vet når hun kommer hjem igjen. I sommer ble «Tone» bortført til farens hjemland, Tunisia. Da moren reiste ned i forkant av en tunisisk barnefordelingssak, ble hun arrestert. De to sikkerhetsvaktene hun hadde med seg, sitter fengslet. Det som skulle være et rutineoppdrag for å bistå en norsk mor med et bortført barn, er i ferd med å bli et mareritt.

Rundt 50 barn blir bortført fra Norge hvert år, ifølge Justisdepartementets statistikk. Mange kommer aldri hjem igjen. Og ut av foreldrenes desperasjon har det vokst en helt ny bransje - sikkerhetsselskap som tilbyr alt fra livvakttjenester til dramatiske aksjoner der barna hentes hjem av eks-soldater med bakgrunn fra spesialstyrker.