- Han skreik og bar seg

Mina Hadjian (30). Programleder i NRK P3.

-  Det første jeg tenker på når du sier pinlige sexøyeblikk, er gutter som holder igjen til de blir blå i trynet, istedenfor å bare bli ferdig med det, vente til de kommer seg og ta en ny runde da, sier Mina og ler rått.

-  Det er typisk mannfolk. Bare fordi de tror vi liker det og fordi de har hørt en eller annen løgnhistorie om noen som har holdt i tre timer.

-  Har du vært ute for noen pinlige sexøyeblikk?

-  Ja, en gang hadde jeg en kjæreste som jeg tror hadde sett litt for mange pornofilmer. Han skreik og bar seg fullstendig unaturlig og på helt gale tidspunkt. Det ble bare falskt og rart. Jeg for min del ble helt kald inni meg. Jeg mener, det er greit å stønne av glede, men han tok virkelig av. Bretta ut beina mine og nærmest slang meg opp ned.

-  Har du selv gjort noe flaut i senga?

-  Det var en gang alt var helt perfekt. Jeg lå på ryggen, og så skulle vi bare bytte stilling. Jeg er veldig myk, og trodde han tok sikte på «nummer to». Derfor klapset jeg hardt bort det ene beinet hans i rein refleks. Han ble helt sånn «slapp av, jeg skal ikke gjøre det du tror». Det endte med at vi brøt sammen i en 20 minutters latterkrampe.

-  Er humor viktig?

-  Definitivt! Særlig jenter må jobbe med seg selv. Alle har vel opplevd at du plutselig ligger der med hodet over sengekanten og foten slengt opp langs skapdøra. De som er født på 80-tallet er mye mer frigjorte enn det jeg var som fjortis. For meg og mine venninner var det en «big deal» når du skulle ha sex, hvor lenge man skulle ha vært sammen først og så videre. I dag er det trekant, gruppesex, jente på jente på gutt, og det tar helt av. Folk er allerede så erfarne når de er 19 at det er helt sjokkerende. Det er i og for seg fint, men mye og varierende sex er ikke alltid det samme som å være seksuelt frigjort. Sex skal føles deilig og rent. Det oppnår du bare når du føler deg trygg på deg selv - og har sex med noen du virkelig vil ha sex med.

-  Hva med å være trygg på partneren?

-  Jeg tror det er viktigere å først bli grunnleggende sikker på seg selv. Men det er klart, dette henger ofte sammen. Derfor blir sexen også ofte bedre jo lenger man har vært sammen. Det tar tid å lære hverandre å kjenne.

-  Har du alltid vært trygg på deg selv?

-  Langt ifra. Jeg er egentlig en sånn som blir flau for ingenting, det skal bare en bagatell til, så er det gjort. Tidligere tenkte jeg konstant på hvordan jeg tok meg ut der jeg lå. Men lar du tankene vandre i bare ett sekund, er det nok til at du kommer ut av det og hele stemningen er ødelagt. Man må bare forsøke å ta seg selv litt mindre høytidelig. Det er som å surfe - du må følge bevegelsene og bare slutte å tenke unødvendige tanker. Da vil du også oppdage at du klarer å slippe deg løs. Egentlig er det jo ingenting å bekymre seg for. Når det kommer til stykket, synes mannfolk alle pupper er fine og alle rumper herlige.{lt}/TEKST{gt}{lt}/FIX{gt}