Du leser nå Dagbladet Pluss

Hans Olav Lahlum om kjendislivet, ivrige damer og hatmeldinger

- Jeg har blitt mer selvsikker og mer bekvem med min egen situasjon.

PERFEKSJONIST:  Forfatteren tar det til seg hvis leserne kan påvise feil, i den grad at han har rettet fargen på et hus fra gult til rødt i andreopplaget av en bok. En drøy måned etter utgivelsen av «Maurtuemordene» skriver han nå på en ny krimroman. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
PERFEKSJONIST: Forfatteren tar det til seg hvis leserne kan påvise feil, i den grad at han har rettet fargen på et hus fra gult til rødt i andreopplaget av en bok. En drøy måned etter utgivelsen av «Maurtuemordene» skriver han nå på en ny krimroman. Foto: JACQUES HVISTENDAHLVis mer

(Dagbladet Endelig fredag): En litt mutt Hans Olav Lahlum (41) håndhilser med en høyrehånd fortsatt fuktig etter en hastig vask av badet, som han åpenbart innså trengte rengjøring like før det banket på døra.

Han inviterer opp trappa til andre etasje i huset han deler med sin far (Lahlum poengterer at de bor adskilt, i hver sin etasje.)

Stua i Gjøvik-boligen er preget av autentiske 70-tallsfarger og velfylte bokhyller som tårner seg opp til taket. På arbeidsbordet, et gammelt spisebord, ligger to laptoper, to mobiler og en solid stabel papirer.

Selv inntar Lahlum sofaen med et «bare å fyre løs, hva er det dere lurer på?»

Kjendislivet

Historikeren, forfatteren, sjakkentuasiasten og SV-politikeren virker en anelse rastløs. (Først etter intervjuet, i det han inntar tredemølla for en liten innendørs løpetur, finner vi ut at han har jobbet til tre natta før, og fortsatt ikke spist frokost. Klokka er da passert lunsjtid med god margin.)

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

HELGEKUPP

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/ 6mnd når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/3mnd).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.