Du leser nå Dagbladet Pluss

- Har behov for tid sammen med mamma eller pappa på de voksnes premisser

Gå på tur, reparere bil eller båt, eller lage mat, skriver Jesper Juul.

PÅ VOKSNES PREMISSER: Kvalitetstid for barn med denne spesielle kontakten til en av foreldrene, betyr tid sammen med mamma eller pappa på de voksnes premisser, og ikke barnevennlige prosjekter. Illustrasjon: LISA AISATO
PÅ VOKSNES PREMISSER: Kvalitetstid for barn med denne spesielle kontakten til en av foreldrene, betyr tid sammen med mamma eller pappa på de voksnes premisser, og ikke barnevennlige prosjekter. Illustrasjon: LISA AISATOVis mer

(Magasinet): Forrige uke beskrev jeg et par ekstreme situasjoner mellom fedre og barn.

I dag skal jeg prøve å beskrive noen spesielle relasjoner som leserne kanskje har lettere for å kjenne seg selv igjen i.

PAPPA OG KRISTINE (4 ÅR)

Kristine hadde problemer i barnehagen. Hun var voldsom og ulydig. Hun ble flyttet til en gruppe med en mannlig pedagog, og det hjalp en kort stund.

Jeg møtte hele familien - mamma, pappa, Kristine og Lone på 2 år.

Det første åpenlyse tegnet på at denne kontakten sannsynligvis fantes mellom faren og fireåringen, var at jenta ikke så på moren når hun fortalte, men på faren. Hver gang far snakket, lyttet og observerte hun intenst.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.