Du leser nå Dagbladet Pluss

Har du mennesker rundt deg som du lister deg rundt?

Så ingen skal eksplodere.

INGEN EKSPLOSJON? - Det kan være kameraten som latterliggjør meningene dine. Kjæresten som kjenner seg sviktet når du bruker tid på egne ting. Bestemoren som lager scener fordi barnebarnas påkledning ikke står i stil med forventningene. Foto: NTB SCANPIX
INGEN EKSPLOSJON? - Det kan være kameraten som latterliggjør meningene dine. Kjæresten som kjenner seg sviktet når du bruker tid på egne ting. Bestemoren som lager scener fordi barnebarnas påkledning ikke står i stil med forventningene. Foto: NTB SCANPIXVis mer

Vi lister oss så stilt på tå ... for ikke å provosere, for å slippe å bli tråkket på, for å bevare harmonien.

Mange av oss har et menneske i vår nærhet, i familiekretsen, i venneflokken eller på arbeidsplassen som vi lister oss rundt for. Vi lister oss for dem som nedvurderer og tråkker på oss eller andre.

Vi er usikre og redde for deres skarpe tunge eller ilske unåde. Vi lister oss for dem som tolker i verste mening. Av frykt for deres mishag prøver vi å gjøre dem fornøyd. 

Pirk for minste ting

Lite skal til for å utløse vreden. Atferd og meninger som ikke samsvarer med deres, blir tolket som personlige angrep: Legger du jakka fra deg på stolen handler det ikke om at du er litt rotete, men om at du ikke viser respekt. Alle kan vi være nedvurderende og tolke negativt, men noen gjør det så mye og så mørkt at de skaper frykt i sine omgivelser.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.