Har du spist borsj?

Suppa som pumpet som en hovedpulsåre gjennom Sovjets kjøkken.

Har du spist borsj?
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I år er det 30 år siden Jernteppet falt. I 44 år, fra slutten av andre verdenskrig til 1989, var en haug med land bundet sammen i en ufrivillig allianse, ledet fra Moskva. Det er sprøtt å tenke tilbake på. Enda sprøere er det at for oss som var født under den kalde krigen, virket det helt naturlig.

For selv om de fleste av landene på andre siden av Jernteppet var slaviske, hadde de ikke noe særlig til felles. Annet enn borsj. Alle spiste borsj. Alle tenkte på den som sin, samtidig som de anerkjente at det var noe som tilhørte de andre også.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer