Du leser nå Dagbladet Pluss

- Har hatt lyst til å gå med hijab, men aldri turt

Rollen i NRK-serien «Blank» har fått Ayyuce Kozanli (18) til å se lysere på livet. Og på folk fra Oslo Vest.

BORGER AV EN DELT BY: Ayyuce Kozanli har selv fått føle motsetningene i Oslo på kroppen. Foto: Knut Egil Wang
BORGER AV EN DELT BY: Ayyuce Kozanli har selv fått føle motsetningene i Oslo på kroppen. Foto: Knut Egil WangVis mer

Om du er over 40 år, er det ikke sikkert du har fått med deg det vakre, litt alvorlige ansiktet til Ayyuce Kozanli. Men er du under 18, skal det godt gjøres å ha gått glipp av det.

Kozanli spiller nemlig hovedrollen i sesong 2 av NRKs ungdomsserie «Blank». Serien kan best beskrives som en arvtaker til «Skam», der universet er østkant-vestkant i Oslo. Kozanli spiller Zehra, som har tyrkisk bakgrunn og knapt kjenner en eneste etnisk nordmann. En backstory som stemmer bra med Kozanlis egen: Begge foreldrene er av tyrkisk opprinnelse, familien bor på Høybråten på Oslo øst, og hun har selv gått på skole med så lite som én etnisk nordmann i klassen.

- Fram til jeg fikk rollen, hadde jeg bare hengt med flerkulturelle ungdommer. Skuespillerne var så å si de første etnisk norske jeg ble ordentlig kjent med, sier Kozanli.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.