Har innført pisking og amputasjon som straff

Beryktede al-Shabab herjer i Sør-Somalia og vil ha islamsk revolusjon over hele verden.

SHARIASTRAFF: En islamistkriger fra al-Shabab bruker pisken mot en ung mann som har tilstått voldtekt. Bildet er tatt i Mogadishu denne uka. Mannen var en av fire. De ble stilt på rekke i offentlighet. Folkemengden fulgte med mens de fikk straffen. Al-Shabab har fått innført sharialover i landet. Foto: REUTERS/Feisal Omar
SHARIASTRAFF: En islamistkriger fra al-Shabab bruker pisken mot en ung mann som har tilstått voldtekt. Bildet er tatt i Mogadishu denne uka. Mannen var en av fire. De ble stilt på rekke i offentlighet. Folkemengden fulgte med mens de fikk straffen. Al-Shabab har fått innført sharialover i landet. Foto: REUTERS/Feisal Omar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MENS VERDENS ØYNE har vært rettet mot piratvirksomheten utenfor Somalias kyst, har en islamsk, ekstremistisk utbrytergruppe som kaller seg al-Shabab, utviklet den mest velorganiserte og slagkraftige militærstyrken i Somalia.

De kontrollerer allerede store deler av det sørlige og sentrale Somalia, og har erklært krig mot Somalias regjering, mot nabolandet Etiopia og mot fredsstyrker fra Den afrikanske union.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer