Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Har kvinner mindre respekt for andre kvinner enn menn har for andre menn?

En kvinne som tafser er ikke bedre enn en mann som klår.

Mitt hovedinntrykk er at menn som får beskjed om at kvinnen har kjæreste, viser større respekt enn kvinner som får beskjed om det samme, skriver Bjørk Matheasdatter. Foto: NTB/Scanpix/Shutterstock
Mitt hovedinntrykk er at menn som får beskjed om at kvinnen har kjæreste, viser større respekt enn kvinner som får beskjed om det samme, skriver Bjørk Matheasdatter. Foto: NTB/Scanpix/Shutterstock Vis mer

Det er sommer. Det er sol. Det er fest. To scenarioer:

a) Han drar henne ned på fanget sitt mot hennes vilje. Hun reiser seg og går, eller ber ham slutte.

b) Hun setter seg ubedt på fanget hans. Han lar henne sitte, for han synes det er uhøflig å i si ifra, og dessuten vet han ikke helt hvordan han skal gjøre det.

Fortellingen om den erobrende mannen og den erobrede kvinnen er en del av vår kulturarv. Han velger, hun blir valgt. Derfor har kvinner tidlig måttet lære seg å sette grenser for menn.

Men fortellingen om mannen som erobrer har også en side som vi ikke snakker så mye om. Nemlig at menn har lært lite om å sette grenser for kvinner. Like ofte som det motsatte, handler historiene jeg hører om at hun jakter og han blir jaktet på. Også kvinners tilnærmelser kan være uønskede, ubehagelige eller uanstendige. Mange menn synes det er komplisert å stoppe pågående kvinner. Det er heller ikke så akseptert at menn setter grenser for kvinnelige sjarmoffensiver, og de får sjelden støtte om de skulle føle seg forulempet. Menn skal liksom bare synes at all oppmerksomhet er av det gode. Siden offerrollen kolliderer med oppfatningen av mandighet, blir overtramp sjelden sagt fra om eller tatt på alvor.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?