Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Har samlet og sortert over 20 000 penner

Men Hans H. Opsahl (84) synes ikke det er så veldig mange.

BRUK, IKKE KAST: De mest spesielle pennene har Hans H. Opsahl utstilt på en isoporplate. Pennene er nøye sortert, tastet inn i et regneark og plassert i riktig rekkefølge på kodede arkivplater. Tidligere samlet Opsahl på pins, nøkkelringer og kapser. Og det handler ikke bare om at han har et samlergen: – Jeg har hatt vondt for å kaste ting.
BRUK, IKKE KAST: De mest spesielle pennene har Hans H. Opsahl utstilt på en isoporplate. Pennene er nøye sortert, tastet inn i et regneark og plassert i riktig rekkefølge på kodede arkivplater. Tidligere samlet Opsahl på pins, nøkkelringer og kapser. Og det handler ikke bare om at han har et samlergen: – Jeg har hatt vondt for å kaste ting. Vis mer

- Det var da fælt, da.

Hans H. Opsahl (84) har gått opp trappa og inn på kontoret hvor alle pennene han har samlet ­gjennom 35 år, hviler i gamle arkivskap fra en ­nedlagt ­fabrikk. Tusenvis av penner, nøye sortert, festet til papp­plater med strikk han har sydd på selv. Han tar på seg brillene og trekker ut en skuff.

– Lier Sparebank … skal vi se … de skal ligge på B5.

Krumbøyd blar han seg gjennom ark merket med bokstaver og tall, til han finner B5. Der ligger en rekke nesten helt like penner i ulike farger. Alle fra Lier Sparebank.

– Den heter ikke det lenger. Det er Dnb, nå. Så de synes jeg er fine å ha. De er jo historie.

I år har, på sett og vis, alle pennevenner grunn til å feire. For 80 år siden, i 1938, tok nemlig den ungarske journalisten ­László Bíró patent på sin nye oppfinnelse, den moderne kule­pennen. Snart skulle den rulle blekk over fredsavtaler og hus­leie­kontrakter, over kjærlighetsbrev og oppsigelser, vigselsattester og ­skolestiler med dårlig slutt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?