Har vært på reise i 15 år

Norges mest bereiste forfatter svarte Dagbladet.no-leserne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAN HAR REIST SIDEN han var student. Reiselysten til journalist og forfatter Jens A. Riisnæs er tøylesløs. Starten på det som skulle bli hans livslange reise, var invasjonen av Tsjekkoslovakia i 1968. Han ville gå i tanksenes beltespor for å forstå. Han mener han har forstått, de politiske forbildene hans har endret seg siden den gang.

- Nå har jeg holdt på i 40 år. Det var det store som skjedde, som fikk meg til å reise bak jernteppet, altså invasjonen av Tsjekkoslovakia. Den skjedde samme dag jeg begynte på universitetet, jeg ble helt vippet av pinnen, og tenkte bare på det. Jeg reiste så fort jeg kunne, og kom tilbake året etter, i august. Fra da av ble reise mitt liv, jeg fikk lyst på mer eventyr. Allerede året etter var jeg langt nede i Midtøsten, og tilbake over de greske øyer. Jeg fant ut at jeg måtte ta en stor reise for å løse problemet med reiselysten min, en reise som skulle stoppe reiselysten, men det var jo det mest mislykkede prosjektet...du kan jo tenke deg.

Han klarte ikke å slutte, og gjorde heller interessen til profesjon. I vår kom Riisnæs med den lille reiseboken Reis! som passer i baklomma. Kort og godt mener forfatteren at folk må reise mer, for å lære. Selv har reisene hans gjort ham til et oppslagsverk, spør ham om en liten landsby vest i Somalia, han har vært der. Spør ham om landene rundt Kaspihavet, og han forteller deg om dem med røtter tilbake til de første kristne. Og er det teppe du trenger, er Riisnæs teppeekspert også, de beste kjøper han i Iran.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer