Familieterapeut Jesper Juul svarer hver lørdag på lesernes spørsmål om familieliv, barneoppdragelse, parforhold. Er du mamma, pappa, kjæreste ung eller barn og har du spørsmål send det til: jesper.juul@dagbladet.no Illustrasjon: Lisa Aisato
Familieterapeut Jesper Juul svarer hver lørdag på lesernes spørsmål om familieliv, barneoppdragelse, parforhold. Er du mamma, pappa, kjæreste ung eller barn og har du spørsmål send det til: jesper.juul@dagbladet.no Illustrasjon: Lisa AisatoVis mer

Hardt presset

Det er helt normalt at et barn på under tre år ikke har lært seg å bæsje på do ennå.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Jeg har et stort behov for hjelp til å få min datter på tre og et halvt år til å gå på toalettet og bæsje. Jeg har prøvd alle mulige knep i et år nå. Hun klarer å tisse på do, men ikke bæsje. Hva skal vi foreldre gjøre for å motivere henne til å gå på do?

Dette begynner å bli veldig betent både for henne og oss, jeg vet verken inn eller ut lenger. Har prøvd med både trusler og belønning, men ingenting ser ut til å bite på henne. Hjelp!

Jeg dør nesten av nysgjerrighet etter å få vite hva som gikk gjennom hodene deres for ett år siden, da datteren deres var 2,5 år. Jeg spør ikke for å finne en grunn til å kritisere dere, men for å skjønne hvor den ideen kom fra - at ei jente på to og et halvt år burde kunne gjøre både smått og stort på familiens toalett. Er det helsestasjonen? Barnehagen? Eller deres egne ambisjoner?

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn